Totaal aantal pageviews

zaterdag 18 februari 2017

vrouw in de armen 17


Mijn reactie:

‘Anti-depressiemiddelen zijn vele malen schadelijker’ schrijft H. Bonnema-Alkema. Het doet mij ongelooflijk veel verdriet als dit soort onwaarheden in veelgelezen media staan.
Een (ernstige) depressie is één van de vreselijkste dingen die een mens en zijn/haar omgeving kunnen overkomen. Mensen ontmoedigen een medicijn uit te proberen vind ik harteloos, want het kunnen levensredders zijn. Slaap-en kalmeringspillen zijn wel degelijk verslavend, omdat je er steeds meer van nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken, tot aan het punt dat ze niet meer helpen en dan ben je véél verder van huis. Bij antidepressiva geldt dat niet. Als eenmaal een middel is gevonden dat aanslaat (en dat kan soms jaren duren, lees: Pil van Mike Boddé) en op de juiste dosering is ingesteld, dan hoeft daar verder niets aan veranderd te worden. De “ernstige langdurige afkickverschijnselen” waar Bonnema-Alkema over schrijft zijn veelal de oude klachten die terugkeren. Soms moet je accepteren dat je voortaan een pilletje moet slikken, om met een ernstige aandoening te kunnen overleven. Dat doen bijvoorbeeld diabetici en hartpatiënten ook.

Dat dit soort middelen niet lichtvaardig dient te worden voorgeschreven en er eerst naar alternatieven moet worden gekeken staat buiten kijf, maar geldt dat ook niet voor andere medicijnen?

Jan Turkenburg, Zwolle


Ik ben zéér benieuwd of het AD die plaatst, want daar ze de boodschap nog eens extra uitlichtten lijkt het standpunt ter redactie mij duidelijk. Nee, ik ben geen abonnee, maar ik krijg zo nu en dan een proefabonnement van iemand kado. Ja, sorry, ik kan zó slecht tegen de domheid die mij hand over hand omringt.

vrijdag 17 februari 2017

Voetjes van de vloer 5

Vandaag een 'mindere dag' gehad... ehm.. 'en al mijn hersens blubberbrij'(Yoghurt), zoiets. Ik ben toch even de stad ingegaan met kado-geld en ik heb dat aan nieuwe cd's besteed, daar mijn vaste tweedehands dealer op vakantie was, dat was ik even vergeten, maar ik heb geen spijt van wat ik gekocht heb.

Deze swingt als een tiet:

en deze helemaal te wow, weetjewel en kan ik uitstekend voor VG gebruiken:


en hier ga ik een keer echt voor zitten:

ik had wel een inmiddels gedigitaliseerd cassettebandje van de première hiervan die rechtstreeks op de radio was indertijd, maar dit luistert vast nèt iets lekkerder.

en verder Pink Floyd's Ummagumma, die ik alleen maar op en vreselijk krasserige tweedehands LP had en daar is het nèt niet het album voor... en een twee CD-box van Kayak met hun eerste twee albums. Die had ik nog niet. Ik stapte indertijd in bij Royal Bed Bouncer en haakte na Phantom of the night weer af, die ik nu weer wèl heel leuk vind, omdat het mooie herinneringen boven brengt.

Uiteraard heb ik bij alles zoveel mogelijk van aanbiedingen geprofiteerd, om het uiterste uit mijn bedrag te halen en toen hield ik nog nèt geld genoeg over voor een patatje pindasaus in een puntzak, waarmee ik naar een bankje langs de gracht ben gelopen. Triest weer en koud, maar dit deed me weer denken aan mijn tijd als eenzame straat-café-artiest, alleen wachtte mij nu na de puntzak friet een warm huis en geen tentje of goedkope hotelkamer waar de bedrading uit gaten in het plafond hing, maar daarover wellicht later nog eens. Zouden jullie het leuk vinden als ik mijn on the road-avonturen vertel? Anyway, ik doe het toch wèl (of niet...).