zaterdag 19 januari 2013

Villa MG Schmidt

Afgelopen week kreeg ik de onverwachte vraag of ik mijn liedje "Villa MG Schmidt" nog ergens digitaal heb. Dat was even zoeken. Er stond [versie1] in de bestandsnaam en ik hoop echt dat ik er ook een versie 2 van heb gemaakt, want dit is redelijk genant.Ja, hier ìs ook een versie 2 van, want ik zing hier nog "Bello op de banjo". Daar moest ik "Takkie" van maken, omdat dàt MG Schmidt-hondje bekender is bij kinderen.
Volgens mij is dit het eerste liedje dat ik in opdracht schreef en opnam, voor de inmiddels zo goed als opgeheven Muzerie in Zwolle, direct na het voltooien van mijn conservatoriumstudie. Het moest een kleuterliedje worden rond het thema Annie MG Schmidt, waarin muziekinstrumten de revue passeerden. Op zich vind ik het qua tekst en melodie nog steeds geslaagd. Alleen de uitvoering rammelt: het is herkenbaar als een automatische keyboardbegeleiding, het is niet goed gezongen, het voorspel is onhandig om op in te zetten, kortom: dit zou ik nu absoluut niet meer zo durven afleveren. Veel meer mogelijkheden had ik toen ook niet. Het is opgenomen met een yamaha-keyboard, waarop ik de begeleiding gelukkig wel vooraf kon inspelen en opnemen. Ik had echter nog geen meersporenprogramma op de computer. Het moest dus aan één stuk goed gezongen worden en op minidisc opgenomen. MD was toen net in en nu helemaal uit zwang. De scholen kregen een les gemaakt door Marcel van der Wulp die ook degene is die het nu digitaal wil hebben. Het ging hem gelukkig alleen om de instrumentale versie.

Dit is één van de paar liedjes van mij die ooit gecoverd zijn (maar dan in een échte studio, met een échte synthesizer...). Kijk, dàn stel je pas wat voor, als je gecòvered wordt! Dit is Christiane Niemeijer en ik meen dat de begeleiding van Leo Aussems is:1 opmerking:

Een reactie posten